سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روستای اسب فروشان

ارسال شده توسط یوسف آهنگر اسبفروشانی در 88/9/13:: 9:29 عصر


                                                                           

سری دوم

در سال 1385 جمعیت این روستا 3909 نفر گزارش شده است.
اقتصاد روستا بر پایه فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و صنایع دستی استوار است. اکثر مردم به پرورش زنبورعسل و تولید عسل اشتغال دارند. مهم‌ترین محصولات کشاورزی روستا مشتمل بر گندم، جو، آفتابگردان و سبزیجات است و فرآورده‌های دامی آن نیز انواع لبنیات و همچنین عسل می‌باشد.
روستای اسب فروشان با شیبی ملایم از جهت جنوب به شمال، در دامنه کوه ”بزغوش“ استقرار یافته است و بافتی متمرکز دارد.
بیشتر خانه‌های روستا، یک طبقه‌اند و در ساخت آن‌ها از مصالحی مانند سنگ، خشت، کاهگل و چوب استفاده شده است. خانه‌های جدید روستا، با مصالح مقاومی مانند آجر، سیمان، گچ و آهن بنا می‌شوند.
شکل خانه‌ها و نوع کاربری فضاهای آن، تابعی از نوع معیشت و اشتغال مردم روستاست. معمولاً در تمامی خانه‌ها، علاوه بر اتاق‌های نشیمن، مهمان‌خانه، آشپزخانه و سرویس بهداشتی، انبار علوفه و آغل نیز احداث شده است. معابر روستا، پیچ در پیچ و خاکی است و فعلاً پساب برخی خانه‌ها در آن‌ها رها می‌شوند و جریان می‌یابند.


نمایی از خوشه بر درخت - اسب فروشان



غیر از فـضای درخت‌زار اطراف روستا و پیرامون جویبارهای متعددی که در مـحدوده آن جـریان دارند، شاخص‌ترین جاذبه طبیعی گردشگری روستای اسب فروشان چشمه آبگرم آن است که در فاصل? 4 کیلومتری روستا قرار دارد.
میزان آبدهی چشمه آبگرم 360 لیتر در ثانیه است و حوض سرپوشیده‌ای با مساحت 200 مترمربع ساخته شده تا در فصول بهار و تابستان آب آن برای بهره‌برداری گردشگران مورد استفاده قرار گیرد. در محوطه پیرامون حوض سرپوشیده، تعدادی سکو جهت نصب موقت چادر احداث شده است.

شیب‌های بالاتر از آبگرم، برای کوهنوردی بسیار مناسب است. دو آبشار زیبا که از ارتفاعات 2720 متری کوهستان بزغوش سرچشمه می‌گیرند، فضای دلپذیری را برای کوهنوردان به وجود آورده‌اند.

محل آبگرم دارای خدمات فروشگاهی و رستوران است و در حال حاضر هتل نستباً بزرگی در چهار طبقه و 16 سوئیت در حال احداث است. پائین‌تر از آبگرم و در حاشی? دره، حوضچه پرورش ماهی قزل آلا قرار دارد که برای گردشگران، محل مناسب تفرجگاهی و تهیه ماهی تازه قزل آلا و پخت کباب ماهی است.

روستای اسب فروشان از نظر تاریخی و معماری مذهبی، هفت مسجد و حسینیه دارد که قدیمی‌ترین آنها مسجد حیدرخان است که قدمتی بیش از یک قرن دارد. مهم‌ترین مسجد روستا، مسجد حاجی غفار است که در واقع مسجد جامع روستاست.

مردم این روستا، مانند سایر مناطق آذربایجان، در مراسم عروسی و اعیاد ملی و مذهبی به جشن و شادمانی می‌پردازند و در ایام عزاداری به‌ویژه ماه محرم و روزهای رحلت امامان و عزیزان سوگواری می‌کنند.

صنایع دستی
روستای اسب فروشان شامل بافت جوراب، دستکش پشمی زمستانی، جاجیم و گلیم است. در این روستا چاقوسازی نیز رواج دارد.
غذاهای محلی
که در این روستا رواج دارد عبارتند از انواع کباب، آبگوشت بزباش، کوفته و دیگر غذاها از قبیل قورمه سبزی و قیمه پلو. تهیه غذاهای محلی روستا در مراکز خدماتی و رستورانی روستا برای گردشگران میسر است.

دسترسی: این روستا در 13 کیلومتری جنوب شهر سراب واقع گردیده و جاده‌ای اتومبیل رو دارد.


نقشه راه روستا:

بر گرفته از سایت http://archive.inest.org/1388/06/06/post-68/




بازدید امروز: 53 ، بازدید دیروز: 17 ، کل بازدیدها: 215314
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ
ابزار و قالب وبلاگبیست تولزکد صلوات شمار برای وبلاگ